Welkom. U bent op dit moment niet ingelogd. Klik hier om te registreren.  
Terschelling als eerste waddene..
XS4ALL's klanten hebben geen to..
KPN werkt aan 'DirectADSL' en s..
Storing bij Demon Internet
Storing bij Planet Internet
Storing bij TweakDSL
KPN gaat snelheid ADSL wederom ..
USB Router
Problemen net Ericcson installa..
XS4ALL allergisch voor KPN ADSL..
 
   
 
 
 
   

Is uw draadloze netwerkverbinding beveiligd?
Ja, ik gebruik WEP encryptie.
Ja, ik gebruik een andere encryptietechniek.
Nee, mijn netwerk heb ik niet beveiligd.
Beveiligd? Is dat niet standaard zo dan?

 
Feature
 
  Copperjet 810 en 820 modemreviews

Voor deze eerste modemreview leggen Foeke en Floris een Allied Data CopperJet 810 en een CopperJet 820 modemrouter op de testplank. Lees hier onze bevindingen.

Introductie
Allied Data, modemfabrikant van eigen bodem, ontwikkelt al sinds 1999 DSL-modems. Begin 2000 bracht het bedrijf haar eerste ADSL modem uit. Inmiddels zijn er in de CopperJet serie twaalf verschillende DSL-modems, waarvan er twee door ons gereviewed zijn. Beide modems zijn geschikt voor alle Nederlandse DSL-netwerken (zoals KPN Annex A, Annex B(ETSI 101388), BBned en Versatel) en worden standaard meegeleverd door providers als Freeler, InterNLnet, Solcom, Introweb en LaDot.

Op verzoek van de redactie stuurde Allied Data ons twee modemrouters: de nieuwe CopperJet 810 en de 820, welke door Foeke en Floris aan een grondig onderzoek zijn blootgesteld. Daarbij hebben we op twee manieren getest: allereerst hebben we de modems in handen gegeven van twee leken en gekeken hoe ze het er vanaf brachten zonder hulp van buitenaf. Daarna zijn we zelf met de modems aan de gang gegaan. We hebben daarbij gelet op gebruiksvriendelijkheid, logica van handleiding en software, technische mogelijkheden en de prijs.

Voor de volledigheid moeten we vermelden dat de pakketten die we van Allied Data hebben ontvangen niet exact hetzelfde zijn als de pakketten zoals die aan de gebruiker worden verkocht. De papieren handleidingen ontbraken, al stonden er wel een paar op de meegeleverde CD. Ook de opzet van de CD was anders. Zo ontbrak de autorun-functie en was de indeling anders dan bij het origineel. Ondanks deze verschillen zijn we van mening dat we ons een goed beeld hebben kunnen vormen van de producten. 
 
Pagina's in dit artikel
Introductie
CopperJet 810
CopperJet 820
Conclusie

 
Van SciEnTiFiK the RomAnTiK op 16-10-03 om 07:08
" De reactie van Allied Data op deze bevinding was dat in het producten die in de winkel liggen ook een handleiding voor de wizard is bijgesloten. "

Een wizard spreekt toch voor zich, omdat ie alles stap voor stap met je doorloopt? Waarom zou je daar een handleiding voor willen hebben? "Lees wat er staat en click op wat toepasbaar voor u is" zou dan enige zin zijn die erin zou staan volgens mij. De rest is IMHO allemaal zonde voor het papier.
Van Floris op 22-10-03 om 11:41
Er zal in de handleiding ook wel informatie staan over hoe je de hardware e.d. moet aansluiten. Dat vind je meestal niet in een wizard.
Natuurlijk is het ook mogelijk om zelf een reactie te geven.
Hiervoor moet u zich wel eerst registreren.