Welkom. U bent op dit moment niet ingelogd. Klik hier om te registreren.  
Maand lang upgrade voor Planet ..
'Wifi binnenkort in mobiele tel..
Introweb biedt draadloos altern..
Storing KPN in Nijmegen en Amst..
Werkzaamheden KPN in Delft
Werkzaamheden Fiberworld
Breedband Internet Reclames
Verbindingen naar verschillende..
Afstand wirelessmodem en USB-ad..
Planet als enige jaarcontract. ..
 
   
 
 
 
   

Wat heeft uw voorkeur: de prijs van uw DSL-lijn omlaag, of de lijnsnelheden omhoog?
Voor mij graag hogere snelheid tegen dezelfde prijs.
De snelheden zijn wel best zo; de prijs moet omlaag.
Prijs en snelheid zijn in mijn ogen in evenwicht.

  Nieuws  
  Introweb biedt draadloos alternatief voor ADSL
Maandag 29-9-2003 08:00 | Bron: Tweakers.net | Auteur: Redactie

Onder de naam SkyAccess komt Introweb met draadloze internettoegang, specifiek gericht op de één miljoen huishoudens in Nederland waar nu geen breedband Internet beschikbaar is.

Tweakers.net weet te melden dat de mogelijkheden op de site geenADSL.nl worden toegelicht: als er honderd aanmeldingen binnenkomen voor breedband-internet via SkyAccess binnen een straal van vijf kilometer, plaats SkyAccess daar binnen drie maanden een zendmast. Dat aantal aanmeldingen is aanzienlijk lager dan bij ADSL, waar de grens op 325 ligt. Om de nieuwe breedband toegangsvorm te promoten, wil Introweb samen met lokale breedband-actiegroepen informatieavonden houden en informatiemateriaal verstrekken.

In negen plaatsen in Oost-Nederland is SkyAccess nu al beschikbaar, met abonnementen in twee varianten: 128kbps (€27,50) en 512kbps (€47,50). De uploadsnelheid is ongeveer één-derde van de genoemde downloadsnelheden. Opvallend is dat SkyAccess naar eigen zeggen geen gebruik van WiFi, maar welke techniek dan wél gebruikt wordt, is onduidelijk.

Update 30-09-2003 12:55
Planet Internet sprak op 27 september met Theo Scholte Lubberink, projectleider van SkyAccess. Het vraaggesprek is online te beluisteren (Windows Media Player). Inmiddels is ook bekend dat de draadloze techniek afkomstig is van het Amerikaanse Navini.
 

 
Er zijn nog geen reacties geplaatst.