Welkom. U bent op dit moment niet ingelogd. Klik hier om te registreren.  
Terschelling als eerste waddene..
XS4ALL's klanten hebben geen to..
KPN werkt aan 'DirectADSL' en s..
Storing bij Demon Internet
Storing bij Planet Internet
Storing bij TweakDSL
KPN gaat snelheid ADSL wederom ..
USB Router
Problemen net Ericcson installa..
XS4ALL allergisch voor KPN ADSL..
 
   
 
 
 
   

Is uw draadloze netwerkverbinding beveiligd?
Ja, ik gebruik WEP encryptie.
Ja, ik gebruik een andere encryptietechniek.
Nee, mijn netwerk heb ik niet beveiligd.
Beveiligd? Is dat niet standaard zo dan?

 
Nieuws
 
  KPN werkt aan 'DirectADSL' en start breedband portal
Woensdag 12-11-2003 08:30 | Auteur: Redactie

ADSL-leverancier KPN Telecom is bezig met het ontwikkelen van 'DirectADSL'. Met de dienst wordt het mogelijk om zonder tussenkomst van een Internet Service Provider een ADSL-lijn aan te vragen. (Update).

Al langer biedt KPN DirectInternet aan, waarmee het mogelijk is om via een ISDN of analoog modem direct te verbinden met Internet. De gebruiker hoeft geen abonnement bij een provider te hebben; alleen de telefoontikken worden in rekening gebracht. Nadeel is wel dat additionele diensten, zoals een e-mail adres, ruimte voor een eigen homepage en toegang tot nieuwsgroepen, ontbreken.

Nu blijkt dat KPN bezig is met het opzetten van een soortgelijke dienst voor ADSL. Wanneer de dienst geïntroduceerd wordt, en hoe die er precies uit gaat zien, wil KPN nog niet kwijt. "Om onze sterke positie in de markt te behouden, introduceert KPN veel nieuwe producten en diensten (zoals 'Het Net Voordeel Surfen', verlaging prijzen modems, etc.) en optimaliseren we voortdurend de gebruikte techniek. KPN onderzoekt vele nieuwe mogelijkheden, waaronder de dienst die u beschrijft," aldus woordvoerder Ubachs.

Met DirectADSL zou het mogelijk worden om een ADSL-lijn aan te vragen zonder tussenkomst van een provider. Nitam, opgericht door Tiscali, Wanadoo en Zonnet, is niet blij met die ontwikkeling. De providerorganisatie is bang dat KPN aanbiedingen gaat doen, die onder de kostprijs komen te liggen: "Omdat de functionaliteit van de provider wegvalt, zal KPN dit product onder de kostprijs van Planet Internet moeten gaan aanbieden. Met name Het Net levert op dit moment echter al onder de kostprijs. Een dergelijke actie van KPN zal dan ook op een of andere manier niet alleen de diensten van de eigen ISP's, maar ook de diensten van de alternatieve ISP's kanibaliseren. Dat is niet goed voor de marktwerking. Uiteindelijk zal hierdoor de keuzevrijheid voor de consument minder worden."

Mocht KPN de dienst daadwerkelijk in de markt zetten, dan willen de providers die zijn aangesloten bij Nitam dat KPN hen tegemoet komt door ook een 'wholesale' variant aan te bieden. Alleen dan is het mogelijk om te blijven concurreren met de telecomaanbieder, omdat de providers soortgelijke diensten dan ook kunnen aanbieden.

Hoewel het er op lijkt dat KPN ADSL-lijnen zonder tussenkomst van een provider wil gaan aanbieden, is het ook mogelijk dat het bedrijf het over een andere boeg gooit. In dat geval zouden gebruikers na het aansluiten van de lijn de mogelijkheid krijgen om alsnog een abonnement bij één van de aangesloten providers af te sluiten. Voor KPN brengt zou dat minder administratieve handelingen met zich mee brengen, en voor de klant biedt het de mogelijkheid om gemakkelijker van provider te wisselen. Tegen die variant heeft Nitam vooralsnog geen bezwaar.

Update 12:10
Nog meer nieuws over 's lands grootste telecombedrijf. KPN is vandaag gestart met een breedbandportal, waarop het bedrijf gratis en betaalde diensten gaat aanbieden. Zo is het voor klanten van het bedrijf mogelijk om online muziekzender MTV te bekijken en een nieuwsarchief te doorzoeken. Begin 2004 verwacht KPN de hoeveelheid content, waaronder een 'video on demand'-service, flink uit te breiden. Daarvoor is het bedrijf in gesprek met een aantal mogelijke partners.

Meer informatie over de portal is te lezen op de website van Planet Internet.

Noot: dit artikel en/of een deel daarvan mag alleen met bronvermelding, inclusief een zichtbare link naar het artikel, worden overgenomen.
 

 
Er zijn nog geen reacties geplaatst.