Welkom. U bent op dit moment niet ingelogd. Klik hier om te registreren.  
Amsterdam ArenA Pilot HotSpot v..
Casema verhoogt snelheden
KPN zendt Bløf-concert i..
Lokale storingen Planet Interne..
Storing KPN in Amersfoort
SMTP-storing bij XS4ALL
KPN gaat snelheid ADSL wederom ..
netwerken
verbinding wordt na een aantal ..
snelheid is bedroevend.....
 
   
 
 
 
   

Wat is voor u het belangrijkste bij de keuze van een (A)DSL-provider?
De prijs is voor mij het meest doorslaggevend.
Ik kies aan de hand van tips van anderen.
Ik kijk dan naar welke provider de beste aanbiedingen heeft.
Hoe de provider bekend staat is voor mij belangrijk.

 
ADSL Nieuws
 
 
Adverteren? Bereik met uw producten en/of diensten een specifieke doelgroep tegen een aantrekkelijk tarief, via de DSL-site van Nederland! www.dsldesk.nl

XS4ALL's klanten hebben geen toegang tot portal KPN
Vrijdag 14-11-2003 13:53 | Bron: Emerce.nl | Auteur: Redactie

Klanten van internetaanbieder XS4ALL hebben geen toegang tot de gisteren gelanceerde breedband portal van KPN. Dit omdat de algemene voorwaarden van XS4ALL het niet toelaten om gegevens over het internetgebruik aan KPN te verstrekken. (Update).

KPN lanceerde gisteren een portal voorzien van games, muziek en video, bestemd voor breedband-internetters. Tot het aanbod behoren onder meer films, die in samenwerking met het Franse Netcine 'on demand' worden aangeboden. Ook zijn er delen van historische voetbalwedstrijden te bekijken en documentaires, zo valt onder andere te lezen op Emerce.nl. Klanten van de eigen Internet Provider XS4ALL hebben echter geen toegang tot die portal.

Uit het oorspronkelijke artikel:
Wie gebruik wil maken van de portal dient zich eerst te registreren en de algemene voorwaarden te accepteren. KPN checkt dan via een technologie die 'clipping' wordt genoemd of iemand ook adsl-abonnee is bij KPN en krijgt dan tevens het recht om bij te houden hoeveel films of andere betaalde content iemand gebruikt, iedere maand volgt dan een afrekening. Om die reden blijven abonnees van Xs4all voorlopig verstoken van de entertainment op de breedband portal.

"In de algemene voorwaarden die we hebben voor ons ADSL-aanbod staat dat er geen verkeersgegevens aan KPN wordt verstrekt", zegt woordvoerster Edith Mastenbroek. "Die afspraak met KPN zorgt ervoor dat onze abonnees geen gebruik kunnen maken van de portal."

"De portal is echter een leuke dienst", zegt Mastenbroek, "en we kunnen het ons voorstellen dat abonnees er toch graag gebruik van maken. We bekijken momenteel een manier waarop we heb die toegang wel kunnen bieden." Een woordvoerster van KPN zegt te verwachten dat "op korte termijn" ook XS4ALL-abonnees toegang krijgen tot de portal.


Update 14-11-2003 13:40
Op Webwereld valt vandaag te lezen dat XS4ALL 'overhoop' ligt met KPN, nu blijkt dat het telecombedrijf toch toegang heeft tot bepaalde verkeersgegevens. KPN kan bijvoorbeeld aan de hand van het ip-adres, bepaalde gegevens van abonnees uitlezen. XS4ALL zegt hierover echter duidelijke afspraken te hebben gemaakt die dit verbieden.

"We hebben KPN donderdagavond gevraagd dit op te lossen, want dit is niet de bedoeling. KPN heeft ons verzekerd dat het nĂș echt uit gaat." Wat XS4ALL doet als KPN ook dit keer zijn beloften niet nakomt, is nog niet duidelijk.
 

 
Er zijn nog geen reacties geplaatst.