Welkom. U bent op dit moment niet ingelogd. Klik hier om te registreren.  
Tweakers.net biedt ook kabelin..
ISP hoppen op KPN netwerk nu m..
ADSL hoger gewaardeerd dan kab..
Goedkoop ADSL abonnement van n..
Storing bij ADSL helpdesk van K..
Onderhoud BBned in Apeldoorn en..
Onderhoud BBned in Nijmegen en ..
Onderhoud BBned in Ede en Wagen..
KPN gaat snelheid ADSL wederom ..
netwerken
Verbinding valt weg
snelheid is bedroevend.....
 
   
 
 
 
   

Bent u tevreden over uw xDSL verbinding?
Absoluut; ik zou echt niet meer zonder kunnen. (109)
Ik ben helemaal niet tevreden over de verbinding. (41)
Ik ben tevreden; de verbinding werkt goed. (38)
Voor mij valt xDSL eigenlijk een beetje tegen. (30)

 
ADSL Nieuws
 
 
'Kabel blijft aantrekkelijker dan ADSL'
Dinsdag 25-2-2003 15:22 | Bron: Webwereld.nl | Auteur: Redactie

Bij de goedkopere en gemiddelde breedbandpakketten blijft de kabel het beste alternatief, ook na de snelheidsverhoging bij de KPN-providers.

KPN maakte eerder dit jaar zijn populairste ADSL-pakketten anderhalf keer zo snel. Toch maakt dit deze pakketten niet ineens een stuk aantrekkelijker. Dit blijkt uit onderzoek van PC Magazine, dat opnieuw de snelheden en prijzen van de verschillende breedbandpakketten naast elkaar heeft gezet.

Internetten via de kabel is namelijk nog altijd voordeliger. Een uitzondering is Casema. Deze kabelprovider is nu 'definitief ingehaald' door de KPN-providers, zo blijkt uit de test die PC Magazine samen met Speedtest heeft uitgevoerd. De providers van KPN - zoals XS4ALL, Het Net en Planet - behoren tot de middenmoot.

Bij internetverbindingen tot zestig euro per maand bestaat de top 10 uit kabelproviders, waaronder de twee grootste (@Home en Chello). Ook in de categorie tot veertig euro scoren de kabelaars beter dan ADSL Lite van KPN. Verder doen de ADSL-pakketten van Zon en Tiscali het goed. Deze providers maken gebruik van de infrastructuur van respectievelijk Versatel en BabyXL.

Snelle pakketten
De strijd om de allersnelste internetverbindingen wordt volgens de test wel door ADSL gewonnen. BBNed is hierin met zijn 8 Mbit-verbindingen oververtegenwoordigd. Inmiddels doet ook BabyXL via de provider Speedlinq mee in de supersnelle regionen.

Opvallend is de vijfde plaats voor @Home, die de snelste internetverbinding via de kabel in huis heeft. KPN Fast eindigt in deze snelste categorie ook in de middenmoot, iets onder Chello.

De complete test staat in het maartnummer van PC Magazine.
 

 
Er zijn nog geen reacties geplaatst.