Welkom. U bent op dit moment niet ingelogd. Klik hier om te registreren.  
Eerste helft 2003 enorme toenam..
KPN werkt niet mee aan verhuisp..
DSL-Televisie in Frankrijk en I..
Onderhoud BBned in Leeuwarden
Onderhoud BBned in Rotterdam
Groot onderhoud BBned
adsl zonder normaal telefoon-ab..
Verbindingen naar verschillende..
Verbinding verbreekt als telefo..
Planet als enige jaarcontract. ..
 
   
 
 
 
   

Kan DSL-TV in de toekomst de traditionele kabel bij u thuis vervangen?
Nee, de kabel is een prima medium voor televisie.
Dat hangt helemaal af van de kwaliteit en extra diensten.
Zodra DSL-TV mogelijk is, gooi ik de kabel de deur uit.

  Nieuws  
  Breedband leidt tot verarming internetsector
Zondag 8-6-2003 13:17 | Bron: Computable | Auteur: Redactie

De Computable bericht deze week dat de opkomst van breedband leidt tot verarming in de sector. Bedrijven zouden zwichten voor de lage prijzen van consumenten ADSL.

Aan het woord in het artikel is de directeur van de branchevereniging Nlip, Hans Leemans. Hij vermoedt dat de helft van de duizend bedrijven in Nederland die internetdiensten aanbieden over een paar jaar niet meer bestaan. Als belangrijkste oorzaak voor de verarming wijst hij breedbandtoegang aan.

Door een vast bedrag per maand te rekenen droogt de omzet uit telefoontikken langzaam op, terwijl veel internetbedrijven daar op dit moment juist een groot deel van hun inkomsten uit halen. Bedrijven die voor twee à driehonderd euro per maand inbelden op internet waren volgens Leemans geen uitzondering. "Het is logisch dat dit soort bedrijven overstapt op DSL als de prijs voor internettoegang op tientallen in plaats van honderen euro's ligt".

Daarbij komt nog dat de inkomsten uit breedbandtoegang aan een select aantal partijen toekomst, terwijl nu de hele sector ervan profiteert. De grote op consumenten gerichte internetaanbieders als Tiscali en Wanadoo voelen de meeste pijn. Zij moeten hun DSL-toegang inkopen bij KPN, die een lage marge op dit product geeft. Ze leggen op dit moment geld toe op breedbandaansluitingen, maar kunnen weinig anders. Behoud van schaalgrootte is op termijn hun enige overlevingskans.

Leemans ziet veel bedrijven op goedkope vormen van ADSL-toegang overstappen. "Bedrijven kiezen daarmee voor een consumentenproduct dat op termijn niet aan hun kwaliteitseisen zal voldoen", meent hij. Dat zal veel kleinere internetaanbieders, die nu vaak hun dienstenaanbod volledig afgestemd hebben op een specifieke groep bedrijven, de das omdoen.
 

 
Er zijn nog geen reacties geplaatst.