Welkom. U bent op dit moment niet ingelogd. Klik hier om te registreren.  
Eerste helft 2003 enorme toenam..
KPN werkt niet mee aan verhuisp..
DSL-Televisie in Frankrijk en I..
Onderhoud BBned in Leeuwarden
Onderhoud BBned in Rotterdam
Groot onderhoud BBned
adsl zonder normaal telefoon-ab..
Verbindingen naar verschillende..
Verbinding verbreekt als telefo..
Planet als enige jaarcontract. ..
 
   
 
 
 
   

Kan DSL-TV in de toekomst de traditionele kabel bij u thuis vervangen?
Nee, de kabel is een prima medium voor televisie.
Dat hangt helemaal af van de kwaliteit en extra diensten.
Zodra DSL-TV mogelijk is, gooi ik de kabel de deur uit.

  Nieuws  
  DSL-providers verlangen vrije breedbandmarkt
Maandag 16-6-2003 11:14 | Bron: AG | Auteur: Redactie

De drie internetproviders die zich onlangs verenigden in de 'Nitam', losten de eerste schoten in hun strijd met KPN om een vrije markt voor de toegang tot breedbandnetwerken. En zij troffen doel.

De Automatiseringsgids van 13 juni meldt dat internetprovider Tiscali in oktober 2002 een klacht bij de OPTA heeft ingediend over de tariefstelling waarmee KPN zijn infrastructuur in de laatste kilometer ('local loop') aan derden ter beschikking stelt. Een maand geleden stelde de toezichthouder Tiscali in het gelijk, waarmee Nitam een 'vliegende start' lijkt te hebben.

De drie Nitam-oprichters, Wanadoo, Tiscali en Zon, willen eigenlijk maar één ding: een vrije markt voor breedbandverbindingen via de koperen infrastructuur. Aanvankelijk konden ISP's alleen gebruik maken van het Mxstream-aanbod, dat imiddels is omgedoopt naar 'ADSL van KPN'. Op last van de OPTA en de Europese regelgeving, richtte KPN in oktober ook de 'bitstream'-wholesaledienst in, waarin de ISP's meer controle kregen over hun eigen dienstverlening.

Toch lijkt de bistream van KPN nog niet op wat de Europese Commissie onder bitstream verstaat. Zo stuurt KPN de klant zelf een rekening voor de aansluiting, terwijl bij bitstream de ISP de volledige controle over de facturering hoort te hebben. Bovendien zouden de kosten die KPN in rekening brengt niet gebaseerd zijn op werkelijke kosten, ondanks de plicht daartoe. Een ander probleem is dat KPN bepaalt wat de specificaties van de geleverde diensten zijn. Wil een ISP een verbinding aanbieden met een capaciteit van meer dan 2 Mbps, dan kan dat niet.
 

 
Er zijn nog geen reacties geplaatst.