Welkom. U bent op dit moment niet ingelogd. Klik hier om te registreren.  
Terschelling als eerste waddene..
XS4ALL's klanten hebben geen to..
KPN werkt aan 'DirectADSL' en s..
Storing bij Demon Internet
Storing bij Planet Internet
Storing bij TweakDSL
KPN gaat snelheid ADSL wederom ..
USB Router
Storing Planet Internet
XS4ALL allergisch voor KPN ADSL..
 
   
 
 
 
   

Is uw draadloze netwerkverbinding beveiligd?
Ja, ik gebruik WEP encryptie. (108)
Beveiligd? Is dat niet standaard zo dan? (46)
Nee, mijn netwerk heb ik niet beveiligd. (38)
Ja, ik gebruik een andere encryptietechniek. (16)

 
Nieuws
 
  In Juli Megabit Festival te Ede
Dinsdag 1-7-2003 13:14 | Auteur: Redactie

Van maandag 21 juli tot en met zondag 27 juli vindt in Ede het jaarlijkse Megabit Festival plaats. Een evenement voor professionals en andere geïntresseerden over ontwikkelingen op het gebied van internet, hardware, netwerken en games.

De gemeente Ede heeft voor Megabit 2003 15.000 m2 ruimte langs de A12 ter beschikking gesteld. Op dit terrein worden tenten van 15x25m en 15x10m opgezet. Het terrein wordt met een 250kVA dieselaggregaat van stroom voorzien. Via een zelf aangelegde DarkFiber wordt met behulp van WDM apparatuur een 4x 1000Mbps verbinding tot stand gebracht. Het netwerk wordt met een gigabit-lijn ingekoppeld aan een door AMS-IX gesponsorde poort.

Internetproviders BIT, XS4ALL en Planet Technologies hebben voor Megabit 2003 een enorme hoeveelheid bandbreedte gereserveerd. De in totaal 600 stuks 100 megabit switchpoorten zullen door middel van patchpanels direct 'aan de man' worden gebracht. Ook is er een dekkend WiFi netwerk, dat met behulp van een speciale hotspot straalpaal een capaciteit van zestig simultane gebruikers op 11 Mbps heeft. Ondanks de sponsors (waaronder ook GN-IX, Enertel, Imtech Telecom, Infraconcepts, Extreme Networks en de NLIP), is de toegangsprijs EUR 60,- voor een hele week en EUR 30,- voor alleen de vrijdag, zaterdag en zondag.

Het festival zal dit jaar een uitgebreid programma met lezingen, workshops en discussies bieden. Uiteraard is er uitgebreide aandacht voor technische ontwikkelingen, zoals een Windows 2000/2003 security overview; de toekomst van breedband, Multicasting IPv4, LASERs/Amplifiers and Wavelength multiplexing, BGP, IPv6, Digital Forensics, Lockpicking, TCP Rate Control en QoS in Wide Area Networks, MyAS, RIS en Test Traffic Measurement, en DNSSecure. Dit jaar zullen echter ook een aantal politieke en juridisch getinte onderwerpen aan de orde komen, zoals spam, P2P technologie en auteursrecht, de EU voorstellen rond software octrooien, en privacy. Met deze toevoegingen aan het programma wil de organisatie publiek interesseren dat normaal niet snel naar een hackersfestival zou komen, zoals managers, juristen, politicie en andere niet-technici die geïnteresseerd zijn in internet-gerelateerde onderwerpen.
 

 
Er zijn nog geen reacties geplaatst.