Welkom. U bent op dit moment niet ingelogd. Klik hier om te registreren.  
Terschelling als eerste waddene..
XS4ALL's klanten hebben geen to..
KPN werkt aan 'DirectADSL' en s..
Storing bij Demon Internet
Storing bij Planet Internet
Storing bij TweakDSL
KPN gaat snelheid ADSL wederom ..
USB Router
Storing Planet Internet
XS4ALL allergisch voor KPN ADSL..
 
   
 
 
 
   

Is uw draadloze netwerkverbinding beveiligd?
Ja, ik gebruik WEP encryptie. (108)
Beveiligd? Is dat niet standaard zo dan? (46)
Nee, mijn netwerk heb ik niet beveiligd. (38)
Ja, ik gebruik een andere encryptietechniek. (16)

 
Nieuws
 
  Nog dit jaar WiFi/GSM-abonnement van KPN
Zondag 3-8-2003 12:05 | Bron: Planet.nl | Auteur: Redactie

Planet Internet publiceerde zaterdag een artikel waarin WiFi-verantwoordelijke Brian Stout van KPN aangeeft dat nog dit jaar een gecombineerd Wifi/GSM-abonnement op de markt wordt gebracht.

"Ik durf vrij zeker te stellen, dat KPN vóór het einde van het jaar wifi en GSM/GPRS combineert in een abonnement", aldus Stout. "Zowel via het vaste net als via mobiel zal KPN wifi-producten aan gaan bieden. De mobiele operators KPN Mobiel in Nederland en E-Plus in Duitsland gaan proeven doen. Via het vaste net zijn die al begonnen. Onze providerdochter Planet Internet is een kleine proef gestart met 200 abonnees."

Ook bij Xs4all gaat men met WiFi aan de slag. Klanten van de provider kunnen vanaf morgen, maandag 4 augustus, kosteloos 1 uur per week gebruik maken van de HotSpots van Hubhop. Normaal kost een uur toegang tot de HotSpot EUR 5,-.

"Bij de uitrol van het wifi-net gaan we eerst voor toplocaties als vliegvelden, hotels en conferentiecentra. Die leggen we zelf aan. Daar onderhandelen we over met locatiehouders. Alle wifi-leveranciers willen op dat soort locaties zitten."

Op 5 mei 2003 nam KPN een meerderheidsbelang in wifi-bedrijf Hubhop, exploitant van publieke draadloze toegangspunten. KPN legde 1,5 miljoen euro op tafel om de kennis en kunde over het opzetten van draadloze internettoegangspunten in huis te halen. Vier maanden daarvoor nog beweerde KPN Mobiel-directeur Cees van den Heijkant dat KPN louter de rol van service provider wilde vervullen met WiFi. Dat was een onjuiste inschatting. Met de investering in Hubhop doet KPN zelf aan WiFi-infrastructuur.

Lees hier het oorspronkelijke artikel.
 

 
Er zijn nog geen reacties geplaatst.