Welkom. U bent op dit moment niet ingelogd. Klik hier om te registreren.  
Terschelling als eerste waddene..
XS4ALL's klanten hebben geen to..
KPN werkt aan 'DirectADSL' en s..
Storing bij Demon Internet
Storing bij Planet Internet
Storing bij TweakDSL
KPN gaat snelheid ADSL wederom ..
USB Router
Storing Planet Internet
XS4ALL allergisch voor KPN ADSL..
 
   
 
 
 
   

Is uw draadloze netwerkverbinding beveiligd?
Ja, ik gebruik WEP encryptie. (108)
Beveiligd? Is dat niet standaard zo dan? (46)
Nee, mijn netwerk heb ik niet beveiligd. (38)
Ja, ik gebruik een andere encryptietechniek. (16)

 
Nieuws
 
  Multikabel moet stoppen met 'ADSL via de kabel'
Zaterdag 30-8-2003 10:58 | Bron: Tweakers.net | Auteur: Redactie

KPN Telecom en internetprovider Eweka hebben het kort geding dat was aangespannen tegen Multikabel gewonnen. De rechter oordeelde dat de verwijzing naar de term 'ADSL' onrechtmatig is.

Multikabel adverteerde sinds begin augustus met 'ADSL internet via de kabel'. Het bedrijf gebruikte de term ADSL, omdat consumenten het zouden associƫren met snel internet tegen een vast bedrag. Voor kabelinternet wordt echter een andere techniek dan ADSL gebruikt. KPN en Eweka spraken van misleiding en eisten in een kort geding een verbod op de reclamecampagne en het gebruik van de term.

De voorzieningenrechter in Alkmaar is het met KPN en Eweka eens, en heeft Multikabel opgedragen om per direct te stoppen met het adverteren en aanbieden van 'ADSL'. Multikabel heeft aangekondigd niet tegen de uitspraak in beroep te gaan.

De rechter gaf, naast het verbod, Multikabel de opdracht twee maanden lang een rectificatie op haar website te plaatsen. De tekst van de rectificatie is als volgt:

"Multikabel is in kort geding veroordeeld u het volgende mee te delen. In de maand augustus hebben wij op grote schaal televisiecommercials uitgezonden onder de titel: "Zonde als je iets in huis hebt, maar het niet gebruikt". Daarin riepen wij u op om "uw kabelaansluiting voor ADSL-internet te activeren." Deze uitingen zijn, vanwege het prominent verwijzen naar de term ADSL, onrechtmatig bevonden. De reden daarvan is dat ADSL een begrip is dat inmiddels is vereenzelvigd met internet via de telefoonlijn. De rechter heeft ons bevolen die onrechtmatigheid te beƫindigen en het verkeerde beeld dat wellicht is ontstaan recht te zetten."
 

 
Er zijn nog geen reacties geplaatst.